Právě to byl případ sedmapadesátiletého muže, který se za doprovodu nadávek a výhružek dobýval do bytu své matky. Stejným způsobem se zpočátku choval i k přivolaným strážníkům, poté se ale uklidnil a hlídka ho převezla na záchytnou stanici. Po chvíli se k němu přidali i další dva opilci, kteří na sídlišti Dubina agresivně útočili na kolemjdoucí. „V přítomnosti strážníků se pustili dokonce i do kopání a plivání. Toto počínání jim nevyneslo odchyt slin do zkumavky samotestovací sady antigenních testů, ale použití donucovacích prostředků a další přesun na záchytku,“ řekla mluvčí pardubických strážníků Lucie Klementová.

Dalším z opilců byl třicetiletý muž, který se dvěma promile alkoholu v krvi rozbil v bytě vše, co mu přišlo do cesty. I on skončil v zařízení určeném pro vystřízlivění. Víkend plný alkoholu pak zakončil devětapadesátiletý muž, který v centru města obtěžoval lidi kolem. „Pokud na něj nebyli dle jeho úsudku milí, začal být hrubý. Strážníci muže usměrnili a převezli na záchytku,“ dodala Klementová.

Cizinec znovu řídil pod vlivem  

Už podruhé během letošního roku se pardubičtí strážníci setkali s dvaatřicetiletým cizincem, který pod vlivem alkoholu vjel do zákazu vjezdu. Poprvé ho hlídka městské policie zastavila v lednu, kdy se dvěma promile alkoholu v dechu vjel i přes zákazovou značku na třídu Míru. Ve čtvrtek se celá situace opakovala, jediným rozdílem byla vyšší hodnota alkoholu a pozitivní test na návykové látky. „Do celkového výčtu průšvihů patří i maření výkonu úředního rozhodnutí, protože po lednové opilecké jízdě měl uložen zákaz řízení. Svoje jednání už ale bude vysvětlovat Policii ČR, která si případ i řidiče převzala,“ dodala za pardubické strážníky Lucie Klementová.