Už příchod tohoto hosta nevěstil nic dobrého. Jak vešel do baru, začal  všechny přítomné častovat nadávkami. Jenže tím problémy jen začaly.

„Vzhledem k tomu v jakém byl stavu a jak se choval, barmanka mu odmítla nalít alkohol.  To ho nejspíš rozčílilo mnohem víc a při odchodu shodil z baru asi dvacet půllitrů. Aby toho nebylo málo, jakmile prošel dveřmi, všichni uslyšeli velkou ránu a sypání skla. Mladý muž totiž ještě rozbil venkovní skleněnou výplň vitríny patřící k restauraci. Pohotoví hosté vyběhli ven a hosta právě na odchodu chytili. V ten okamžik na základě telefonického oznámení na místo mířili policisté," uvedla mluvčí pardubické policie Eva Maturová.
Ani policisté to ale s výtržníkem neměli snadné.

„Hlídka ho vyzvala k prokázání totožnosti, ale setkala se pouze s odporem. Muž s hlídkou nespolupracoval a bránil se zadržení. Jelikož kladl velký odpor, došlo k užití hmatů, chvatů a k přiložení pout. Teprve tehdy se policistům podařilo zjistit jeho totožnost. Byl to třiatřicetiletý muž z Pardubic. Jelikož byl zjevně pod vlivem alkoholu, putoval na záchytnou stanici. Ani tam nebyl schopen podrobit se dechové zkoušce. Jelikož se aktivně bránil i odběru krve, není možné prokázat ani vyloučit, zda a pod vlivem jakých návykových látek v době spáchání skutku byl. Na protialkoholní záchytné stanici zůstal až do vystřízlivění a poté byl předvolán k podání vysvětlení. Věc je prozatím vedena jako podezření z trestného činu výtržnictví. Pokud právní kvalifikace zůstane stejná, hrozí mu až dvouleté vězení," dodala Eva Maturová.