„Policisté telefonát od ženy, která oznamovala krádež vozidla, přijali a po dvou hodinách vůz skutečně našli. Stál nedaleko baru v Pardubicích v Ohrazenické ulici. Nejprve se dotyčná rozpomněla, že se předchozího dne opila a nepamatovala si, kam vozidlo zaparkovala. Další verze byla taková, že je to vtípek od kamarádů, kteří mají odtahovou službu,“ uvedla mluvčí pardubické policie Andrea Muzikantová.

Jak se ukázalo později, policisté auto raději najít vůbec neměli. Vůz totiž našli ještě jednou, ale tentokrát si to šněroval po Bělehradské. Policejní hlídka vozidlo zastavila. Za volantem seděla ta samá žena. 

„Z jejího dechu byl cítit alkohol. Podrobila se dechové zkoušce. Ta potvrdila domněnku hlídky, že se řidička před jízdou posilnila. Pozitivní výsledek 1,46 promile v dechu žena nepopírala. Jen si tentokrát nebyla schopná vzpomenout, kolik vypila. Řidičce policisté na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali jí další jízdu. Za ohrožení pod vlivem návykové látky jí hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodala mluvčí.