„Sharon byl náš Československý vlčák. Chovný pes, devět let starý, který už měl patnáct štěňat. Byl to skvělý hlídač a přítel celé rodiny," říká majitel Zdeněk Petrovič.

Jenže někomu se znelíbil. „Druhý týden v listopadu mu ve středu náhle začalo být špatně. Navštívili jsme veterinární ambulanci, kde mu sice ihned nasadili léky proti otravě, ale bylo už pozdě. Následující den zemřel. Příznaky otravy byly jasné, kontaktovali jsme člověka, který s těmi jedy pracuje, ten mi potvrdil, že jde zcela jistě o jed na krysy. Pes krvácel do střev a ten jed se musí do půl hodiny vydávit, jinak není šance na přežití," dodává smutně Zdeněk. Že se pes neotrávil náhodně na ulici ví bezpečně. Od neděle totiž nebyl mimo vlastní domovní zahradu a nástrahy na krysy v domě nejsou.

MAJITEL: PENĚZ NELITUJI

„Někdo to musel hodit přes plot. Policie samozřejmě případ vyšetřuje. Sharon sám o sobě měl hodnotu sto tisíc, ale to není o penězích. Těch nelituji. Proto za informace, které policii dovedou k pachateli tohoto činu, naopak nabízím deset tisíc korun," slibuje Zdeněk Petrovič.