K nezvyklému napadení došlo v pondělí krátce po šestnácté hodině ve Šnekově na Moravskotřebovsku. Šestačtyřicetiletá žena vezla autem svého partnera, který ji z neznámých příčin za jízdy začal škrtit šátkem, který měla dotyčná na krku. Přidat k tomu měl i rány do obličeje. „Žena si útok nenechala líbit. Zastavila u krajnice a utekla do pole,“ sdělil policejní mluvčí Ondřej Zeman.

To však agresivního o dva roky staršího muže od dalšího útoku neodradilo. Ženu dostihl a pokračoval v útoku. „Agresivní chování naštěstí viděla šestatřicetiletá žena, která byla v tu dobu na zahradě, a přispěchala poškozené na pomoc. Napadené ženě se podařilo útočníkovi utéct, zamknout se před ním ve vozidle a zavolat na linku 158,“ řekl policejní mluvčí. Muž reagoval na danou situaci tak, že si lehl před auto a tam vydržel do příjezdu policejní hlídky.

ADAM ANDRLÍK. Narodil se 29. března Květoslavě Mrázkové a Dušanu Andrlíkovi z Moravské Třebové. Měřil 48 centimetrů a vážil 3,05 kilogramu.
OBRAZEM: Právě jsme se narodili

Ani uniformovaní muži to neměli s mužem, který od pohledu jevil známky opilosti, jednoduché. Provést dechovou zkoušku u agresivního jedince se však podařilo. Ta byla pozitivní s hodnotou 2,88 promile. Za své chování si muž „vykoledoval“ pouta a výlet na protialkoholní záchytnou stanici s policejní eskortou.

„Událost prozatím šetříme jako přestupek na úseku občanského soužití a veřejného pořádku, kdy ve věci bude rozhodovat příslušný správní orgán,“ dodal Ondřej Zeman.

Šárka Vávrová z Jaroměřic u Jevíčka zdobí kraslice vyškrabáváním. Techniku se naučila před více než 30 lety od malířky z Moravy. Osm let je výjimečná žena Malířkou umělecké lidové tvorby. Na letošní Velikonoce nazdobila 200 vajíček. Některá se prodávají i
Škrabané kraslice z Jaroměřic putovaly letos i do Londýna