„Trutnovští kriminalisté po několikaměsíčním úsilí zadrželi v Žacléři a jeho nejbližším okolí šest osob, které jsou důvodně podezřelé z výroby a následného prodeje omamných a psychotropních látek," řekl trutnovský policejní mluvčí  Udo Ertner.
Dodal, že se jednalo o výrobu soli metamfetaminu, kterou široká veřejnost více vnímá pod názvem pervitin.

Filiálky měli
v celé republice

Tři zadržení byli po výslechu propuštěni na svobodu, zbylá trojice skončila v policejních celách.
„Dva muže ze Žacléře a jednu ženu ze severu naší republiky policejní komisař po řádně provedeném šetření obvinil ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy," řekl Ertner s tím, že krátce po zadržení v té době ještě podezřelých osob došlo k několika domovním prohlídkám.

„Při nich byly zajištěny věci, které slouží k výrobě pervitinu," uvedl mluvčí a vyjmenoval některé ze zajištěných věcí: „Jednalo se o laboratorní sklo, chemické přípravky, injekční stříkačky s obsahem neznámých látek a sáčky s několika desítkami gramů bílého prášku a sušených rostlin."
Všechny zajištěné látky byly  odeslány k provedení identifikace na specializované pracoviště kriminalistických expertiz.
Z výslechů  navíc kriminalisté zjistili, že obviněná žena od našich severních sousedů na území našeho státu nedovoleně převezla na třináct tisíc tablet, ze kterých lze sůl metamfetaminu vyrobit.

„Vyrobený pervitin poté končil u zhruba dvou desítek uživatelů nejen na území  trutnovského okresu," řekl Udo Ertner.
Dodal, že policisté žádají všechny občany, kteří mají podezření, že se v jejich okolí vyrábí drogy, nechť tuto skutečnost ihned oznámí na bezplatné lince 158.