„Dobrý den,  jsem lékař a stala se mi taková nemilá věc. Došel mi v autě benzin a nemám už peníze." Jakmile v Pardubicích uslyšíte tuto nebo podobně znějící větu, zbystřete smysly a v žádném případě neotevírejte peněženku!

Do Pardubic se po delší odmlce vrátil notoricky známý podvodník Milan Lupoměský ze Zaječic na Chrudimsku. Stížnosti na něj už zaznamenali pardubičtí strážníci.
„Na lince 156 bylo operačním městské policie přijato oznámení na muže, který prosí kolemjdoucí o peníze na údajný nákup benzinu. Strážníci na místě zjistili, že se jedná o známého duševně nemocného muže, který byl propuštěn z psychiatrické léčebny v Havlíčkově Brodě. Jde o muže středního věku, velmi solidně vyhlížejícího, budícího celkově dobrý dojem," potvrdil mluvčí pardubické městské policie Pavel Čejka.

Do psychiatrické léčebny tohoto podvodníka dostala před pár lety pardubická kriminálka. Ve svých výpravách za penězi totiž tento jinak seriózně vystupující muž začal kolemjdoucí občany i fyzicky napadat.

„Celý život nepracoval. Co ho znám, živí se jen takhle. Buď hraje ve městě na automatech nebo v bývalé Letce mastí karty. Ve chvíli, kdy mu dojdou peníze, vydává se do ulic žebrat a vymýšlí si k tomu nejrůznější historky. Lidé mu důvěřují, protože umí dobře vystupovat a působí slušným dojmem. Peníze, které vymámí, ale vzápětí opět prohraje v hazardu. Soud ho už dokonce zbavil možnosti nakládat s majetkem," svěřil se muž, který podvodníka již delší dobu velmi dobře zná.