Konflikt dvou bezdomovců u pardubického nádraží málem skončil vraždou. Jednašedesátiletý muž téměř umlátil svého o devět let mladšího kamaráda.

„V sobotu 20. března o půl 3. odpoledne volal na tísňovou linku 158 muž s informací, že našel zmláceného kamaráda. Zraněný ležel v blátě, dle jeho slov dýchal, hýbal se, ale potřeboval lékařskou pomoc,“ informovala policejní mluvčí Eva Maturová.

Na místo ihned vyrazili policisté, kteří zraněnému poskytli první pomoc a předali ho záchranářům. Zmlácený muž měl velmi těžká zranění hlavy, kvůli nimž musel být operován.

Nakonec se ukázalo, že právě oznamovatel je tím, kdo muže zbil. Svého kamaráda po předchozím konfliktu napadl předmětem a opakovaně ho bil do hlavy a obličeje.

Stan, který by případně posloužil pro izolaci nakažených bezdomovců.
Pozor na dvojici bezdomovců, mohou šířit nákazu!

„Důvod konfliktu není objektivně prokázán, protože poškozený je ve zdravotním stavu, který do současné doby neumožnil jeho výslech,“ okomentoval případ soudce Okresního soudu Pardubice Karel Gobernac, který rozhodl o tom, že jednašedesátiletý bezdomovec zamíří do vazby.

„Vazební důvody jsou takové, že hrozí obava z opakování, případně z pokračování v trestné činnosti. Obviněný je ve zkušební době pro obdobnou násilnou trestnou činnost a v případě, že uteče, bude se skrývat, protože mu hrozí vysoký trest,“ dodal Gobernac.

Muži za zločin pokusu vraždy hrozí 10 až 18 let za mřížemi.

„Je to dosud nejzávažnější případ, který se v Pardubickém kraji v letošním roce stal,“ zhodnotila Maturová s tím, že s obviněným má policie již zkušenosti. „Má bohatou trestní minulost, v rejstříku trestů mu nechybí výčet majetkové, ani násilné trestné činnosti, dodala policejní mluvčí. Další informace nechce policie vzhledem k počáteční fázi vyšetřování poskytovat.

Zdroj: Deník/Lada Součková