Poctivý nálezce našel iPhone, ale jeho majiteli tím radost neudělal. Nálezce jej odevzdal ráno s tím, že ležel před barem v centru Pardubic a odnesl jej proto na oddělení přestupků městské policie. Na tom by nebylo nic divného, ale původní majitel z toho asi moc radosti neměl.

"Při rutinním postupu převzetí nálezu se totiž zaznamenávají veškeré dostupné markanty nalezené věci a právě v tomto případě došlo na překvapení," uvedla mluvčí strážníků Lenka Uskobová.

Za nalezeného iPhonu začalo na služebně pardubické městské policie padat překvapení v podobě pěti sáčků s drogou.Zdroj: Městská policie Pardubice

Telefon byl opatřen silikonovým ochranným obalem. Po jeho sejmutí, kdy se policistka chtěla podívat na výrobní čísla telefonu, se ale z krytu vysypalo pět pytlíčků s krystalickým práškem. Pochopitelně nešlo o vzorky cukru, ale s největší pravděpodobností o několik dávek pervitinu.

To rozhodlo o tom, že se původní majitel s přístrojem asi jen tak neshledá.

"Na hlavní služebnu městské policie se tak dostavila hlídka Policie České republiky s tím, že si odvezla telefon i s jeho obsahem na příslušné obvodní oddělení k dalšímu šetření," dodala Lenka Uskobová.