V sobotu 12. března po bezesné noci stará žena oznámila, že jí neznámý pachatel večer před tím ukradl starou a nemocnou pudlici Inušku, kterou nechala přivázanou před Grandem v Pardubicích. Jen na malou chvíli, než nakoupila základní potraviny v Bille. Jakmile ale vyšla z obchodu, psa nenašla. Nešťastné a zoufalé 80leté majitelce pomáhali s hledáním pejska kolemjdoucí. 

U zlodějů žila stará a nemocná fenka Inuška dlouhých šest dníU zlodějů žila stará a nemocná fenka Inuška dlouhých šest dníZdroj: Deník/Romana NetolickáKdyž ho nenašli, obrátili se na policisty. A na facebooku se také okamžitě objevila výzva s fotografií fenky a jejím popisem a upozorněním, že se Ina k reprodukci štěňat nehodí a bez medikamentů zemře. Kvůli svému vysokému věku a zdravotním problémům totiž musí brát léky, což zloději nevěděli. Šokem a zdravotními problémy odnesla krádež svého čtyřnohého miláčka i stará žena.

"Včera v 8 hodin večer jsme však přijali zprávu, že ukradeného psa díky všímavé paní našli strážníci chrudimské městské policie. Oznamovatelka si byla jistá, že ji míjí muži s pejskem, kterého majitelka hledala přes sociální sítě. Proto okamžitě volala chrudimským strážníkům, kterým popsala směr, kudy pánové jdou," uvedla mluvčí policie Eva Maturová.

Ilustrační foto.
Žena ukradla před Kauflandem psa

Pátrání po pejskovi tak má šťastný konec, po šesti dlouhých dnech se Inuška shledala se svou paničkou a mohla se schoulit doma ve svém pelíšku. "Díky čipu není o majitelce žádných pochyb. Muži tvrdili, že pejsek běhal v Pardubicích sám, proto si ho nechali," dodala Maturová.

Dojatá osmdesátiletá žena má tak svého pejska zpátky a tři muži polské národnosti nyní musí policii vysvětlit, jak k fence skutečně přišli. "V popisovaném případu je totiž spatřováno podezření z přestupku proti majetku, který bude projednávat příslušný správní orgán," dodala policejní mluvčí.