Muž se dosti potácivým krokem vlekl pro půllitrovou lahev tvrdého alkoholu.

„Kromě vratkého kroku mě zaujal i stav vozidla, které bylo z jedné strany viditelně nabourané. Rozhodl jsem se proto ověřit mužovu totožnost," uvedl starší bohdanečský strážník Petr Mikulenka.

To, co následovalo po otevření dveří, ale byl výjev, pro který těžko hledat slov. Zcela nahý řidič kamionu poloseděl pololežel v kabině svého vozu. V ruce svíral lahev alkoholu.

„V kabině byl navíc příšerný puch. Muž totiž právě vykonával malou potřebu přímo pod sebe na sedačku vozu a zřejmě tak činil celé dva dny, co na parkovišti stál," prohlásil Petr Mikulenka.

„Zkontaktoval jsem dopravní policii, kde mi potvrdili, že skutečně vyšetřují poškození sloupu vedoucí optický kabel, do něhož zřejmě naboural nákladní vůz, který z místa ujel. Zároveň jsem kontaktoval i provozovatele nákladní dopravy, kde zase uvedli, že automobil už měl být druhý den v Německu," poznamenal Petr Mikulenka.

Dopravní policie na místo přijela a řidiče, který se mezitím oblékl, vyzpovídali. „Pán, který byl u firmy asi měsíc, spolupracoval, ke všemu se přiznával, i když to byl boj, protože mezitím občas usínal a chtěl si zakoupit další lahev alkoholu, což jsme mu rozmluvili," dodal Petr Mikulenka.

Řidič ještě ten den u firmy skončil. Na autě, sloupu i opravě kabelu vznikla škoda celkem asi sto třicet tisíc korun. Pro vozidlo, které mělo odjet do Německa, si musel přijet náhradní řidič. Ten do kabiny nakonec vlezl až poté, co navlékl gumové rukavice a  za důkladného větrání sedačku důkladně potáhl igelitem. Tahač pak putoval na opravu a zřejmě i výměnu interiéru.