Vše začalo ve chvíli, kdy jeden z hostů s dámským doprovodem nechtěl zaplatit vzniklou útratu.

„Dotyčného jsem po žádosti o asistenci z baru vyvedl ven. Jenže muž, jehož partnerka zůstala i nadále v baru, se o nějakou chvíli později vrátil a začal dělat problémy," popsal krvavý začátek neděle Aleš Bejr, pracovník bezpečnostní agentury.
Situace vygradovala až do bodu, kdy se podnapilý navrátilec popral s dalším z hostů, který v podniku byl a bránil mu v návratu s tím, že tam už dnes nemá co dělat.

Začala potyčka, kdy mu nejprve chrstl do obličeje pivo, ale poté už vracejícího se muže několikrát udeřil půllitrem do břicha a obličeje. Nejdříve celým, posléze už jen střepy. Oponenta střepem zasáhl i do krku. Řezná rána začala silně krvácet, naštěstí ale nezasáhla hlavní cévy. Zraněného odvezla záchranná služba.

„Muž ve věku 41let, který napadl druhého půllitrem a způsobil mu bodnořezná poranění, byl policisty zadržen. Vyšetřovatel mu ještě týž den sdělil obvinění pro spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a přečin výtržnictví," uvedla mluvčí pardubické policie Jana Drtinová.