Nejprve dva pachatelé naslibovali prodej sportovního žihadla, pak ale vytáhli pistoli a začal se psát jiný příběh. Jeho zatím poslední kapitolu dopsala zásahová jednotka a o tečku se postará soud.

Policisté z Pardubického kraje šli od loňského prosince po stopě dvou pachatelů, kteří si doslova vzali na mušku jednoho 37letého muže z jižních Čech. Toho vylákali na Orlickoústecko. Nabídli mu prodej sportovního auta, ale místo klíčků nasadili na hlavy kukly a  vytáhli pistoli. "Muže přinutili k vydání zhruba 1.200.000 korun. Poškozenému měli navíc odcizit osobní automobil, který po odjezdu z místa činu odstavili nedaleko v lese," uvedla mluvčí pardubické policie Jana Drtinová.

Policisté se jim ale dostali na stopu a 9. února jim oplatili jejich medicínu. Kriminalisté spolu se Zásahovou jednotkou Královéhradeckého kraje je zadrželi v Olomouckém kraji.

Zdroj: Policie ČR

"Proti oběma mužům z Olomoucka ve věku 36 a 37 let následující den zahájili trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin loupeže. Vyšetřovatel podal ve čtvrtek 11. února krajskému státnímu zástupci v Hradci Králové podnět k podání návrhu na vzetí obviněných do vazby, který tento návrh akceptoval," dodala Jana Drtinová.

Oba muži mají na svědomí delší trestní minulost majetkového a násilného charakteru. Pokud se jim vina prokáže v tomto případě, hrozí jim pobyt za mřížemi v délce trvání 5 - 12 let.