Do Starých Čívicích volali svědci strážníky pardubické městské policie. Chování jednoho řidiče osobního vozu totiž ne bylo zrovna příkladné a když podivně zastavil v křižovatce, obávali se svědci toho, že je opilý.

Hlídka strážníků nebyla v té chvíli daleko, takže se podařilo podivně jedoucí vozidlo zastavit.
"Sedmatřicetiletý muž seděl za volantem a na zadním sedadle vezl dítě. Na dotaz strážníků, čí je to dítě, muž odpověděl, že ho nezná a neví, co tam dělá," uvedla mluvčí pardubické městské policie Lucie Klementová.

Rozumnější domluva byla už se samotným dítětem. Chlapec byl sice vystrašený, ale strážníkům potvrdil, že za volantem sedí jeho vlastní otec.

"Muž již na první pohled jevil známky psychické poruchy, byl dezorientovaný a strážníkům pořád tvrdil, že řídí děda, ačkoliv za volantem seděl jenom on sám. Požití alkoholu hlídka na místě dechovou zkouškou vyloučilo, ale i tak byla přivolána záchranná služba, která si řidiče převzala do péče. Mezitím se také podařilo vyrozumět matku dítěte, která se na místo dostavila pro dítě. Žena strážníkům potvrdila, že manžel má zdravotní problémy a jak se ukázalo, tak i lékařem zakázané řízení motorových vozidel. Případem se bude nadále zabývat Policie České republiky," sdělila Lucie Klementová.