"Na tísňovou linku se obrátila vyděšená obsluha jedné restaurace, že potřebují pomoci s agresivními cizinci. Jednalo se o dva muže polské národnosti, které rozohnilo, když jim obsluha odmítla nalít alkohol, jelikož byli oba muži zjevně opilí. "Na místo vyjely hlídky jak městské, tak státní policie a spolenými silami agresora uklidnily. Vzhledem ke škodě si případ převzala státní policie, která se hlavního aktéra dění ujala a převezla na záchytku," uvedla mluvčí městské policie Pardubice Lucie Klementová.

Druhý z cizinců se poté vydal do města. Bez svého kamaráda tam ale dlouho nepobyl. Za necelé dvě hodiny na jeho obtěžující a agresivní chování na ulici upozornili strážníky kolemjdoucí. Po příjezdu na místo strážníci pak spatřili toho samého muže, co předtím v restauraci.

"Nyní ovšem i on byl v bojovné náladě. Mezi nadávkami a vyzývání hlídky k souboji ve stylu MMA zvládnul cizinec i dechovou zkoušku, která byla s pozitivní a s výsledkem 1,58 promile alkoholu v dechu. To mu zajistilo převoz na záchytnou stanici za kamarádem a oběma po vystřízlivění také pokutu příkazem," uzavřela Klementová.

Betlémské světlo dorazilo na východ Čech. Do Pardubic jej přivezli skauti. Zájemcům ve městě jej rozdávali už cestou po městě.
Plamínek z Betléma dorazil na východ Čech