Někomu jsme našli ukradené kolo

Pro majitele kradeného kola jsme měli v pátek velmi dobrou zprávu. Hlídka si na Masarykově náměstí všimla ženy, která vypadala, že na kole jede snad poprvé nebo jede značně pod vlivem. Aby strážníci zjistili odpověď na tuto otázku, dotyčnou zastavili poté, co na kole přejela i přechod pro chodce. Při rozhovoru 32letá žena uvedla, že kolo prý výhodně zakoupil její přítel. Akorát si nemůže vzpomenout kdy a kde. Pochopitelně, protože ověření kola ukázalo, že kolo je hlášené jako kradené a proto hlídka ženu i s kolem předala policistům s podezřením na účast na trestném činu.  

Šťastný nálezce. Nachází cizí telefony i občanské průkazy

V sobotu strážníci dostali do rukou dalšího podivína. Původně jej na tísňovou linku oznámila volající žena jako exhibicionistu, který se před ní v křoví obnažoval. Strážníci na místě nalezli 46letého muže a dali si tu práci a věnovali se mu opravdu důkladně a z dobrého důvodu. Obnažený sice nebyl, ale tváří měl hned několik. U sebe měl kromě vlastního i další čtyři cizí občanské průkazy. Na tomto místě zcela bez souvislosti připomínáme, že výdej volně prodejných léků, ze kterých se dá uvařit například pervitin, je v množství na jednu osobu omezen. Ale když máte několik kamarádů, nebo alespoň jejich průkazy, může se vám podařit nakoupit i něco navíc.

Úplnou náhodou u muže hlídka dále našla i několik injekčních stříkaček, několik krabiček s prsteny, řetízky a dalšími „šmuky“ různé hodnoty i kvality a mobilní telefon. Překvapením proto nebyl ani pozitivní test na požití omamné látky a také zjištění jeho dřívější kriminální aktivity na úseku majetku a omamných a psychotropních látek. Čtyři cizí občanské průkazy prý náhodou našel u popelnice a s jedním se hned vydal do lékárny. Krom toho u něj také strážníci našli klíčky od dobíjecího boxu, kam se ukládají mobilní telefony. V ní byl uložen iPhone a powerbanka. Mobilní telefon byl registrován na ženské jméno. Ukázalo se, že muž je zřejmě mimořádně šťastný nálezce, protože jako cizí průkazy i tento cizí telefon za více jak deset tisíc korun prý také náhodou našel a to na zemi v parku. Muže strážníci ve finále předali policistům k dalšímu vysvětlování a ušetří mu i starosti s „nalezenými“ občanskými průkazy, které skončí na magistrátu.