Například krátce po poledni museli probouzet muže, který v opilosti usnul na lavičce a budil veřejné pohoršení. Strážníky byl úspěšně probuzen s doporučením odebrati se zbytek spánku provádět v klidu domova a následnému projednání svého jednání na služebně městské policie.

S dalšími případy už ale měli strážníci více práce. Především proto, že kromě sebe ohrožovali opilci i účastníky silničního provozu.

Ve večerních hodinách museli zprostřed silnice odvádět opilou ženu. Nešlo o osobu strážníkům neznámou, protože v opilosti ji už několikrát řešit museli a v několika případech i doprovázeli domů. V tomto případě byl na místo přivolán její druh, kterému byla opilá předána do péče s tím, že po vystřízlivění i jí čeká návštěva služebny městské policie.

Další případ byl poněkud veselejší. Strážníkům byl oznámen muž, který se snaží stopovat. Na tom by nebylo nic tak zlého, kdyby tak ale nečinil uprostřed vozovky a nelezl přitom po všech čtyřech. Hlídka strážníků, která se vydala stopaře najít, jej objevila ve chvíli, kdy se podpírán jízdním kolem již ubíral k domovu.

Korunu všemu nasadil poslední muž, který také trpěl neodolatelnou touhou po kontaktu s vozovkou. Hlídka městské policie jej budila v ranních hodinách poté, co si ustlal v křižovatce.

Budíček nesnášel právě nejlépe. Na hlídku začal být sprostý, agresivní a strážníkům vyhrožoval likvidací. Z místa byl nakonec vykázán a své jednání a chování měl pak ve střízlivém stavu vysvětlovat na služebně, kde byl také oceněn blokovou pokutou.