Městská policie má po středeční noci jedno kolo navíc. Zajistila zloděje, který přijel na kradeném kolem, to nechal na místě a ukradl jiné.

„Chvíli po půlnoci si hlídka všimla dvojice na jízdních kolech. Strážníky zaujaly dvě věci: 30letý muž na kole známý majetkovou trestnou činností a 16letá dívka na kole, které se nápadně podobalo kolu, které hlídka před chvílí viděla před nádražím,“ uvedl mluvčí městské policie Jiří Sejkora.

Místo krádeže je pod kamerovým systémem, proto bylo hned jasné, jak to celé bylo.

„Máme celkem jasné záběry 30letého muže, který pákovými kleštěmi štípe zámek kola pro svou vyvolenou, která tomuto jednání přihlíží a dělá krytí,“ dodal Sejkora.

Vjezd do pardubické firmy vyrábějící radarová zařízení blokovala dokonce dvě osobní vozidla rafinovaně umístěná za značkou zakazující zastavení.
Dva řidiči v Pardubicích zatarasili cestu tanku a šli na oběd. Prodražil se jim

Zloděj se navíc ke všemu přiznal. Oba účastníky krádeže čeká další vysvětlování před správním orgánem a v případě nezletilé dívky i na sociálním odboru. K ukradenému kolu se již strážníkům přihlásil jeho vlastník.

Pachatel ale na místo činu přijel na jiném kole, které zatím nemá vlastníka. Strážníci tak vyzývají případného majitele, aby se ozval městské policii.

Původní kolo, které nyní někomu chybí, a nejspíš to je skutečný majitel, nikoliv další zloděj:

'V příběhu je o kolečko víc. Na jednom totiž pachatel přijel na místo činu, kde jej taky zanechal. A my se nyní ptáme: Nechybí i tohle kolo někomu? V případě že ano, ozvěte se nám,' vzkazují pardubičtí strážníci.'V příběhu je o kolečko víc. Na jednom totiž pachatel přijel na místo činu, kde jej taky zanechal. A my se nyní ptáme: Nechybí i tohle kolo někomu? V případě že ano, ozvěte se nám,' vzkazují pardubičtí strážníci.Zdroj: MP Pardubice