Jenže to byla jen „prkotina", nyní byli bratři Hermanové a jeden z jejich společníků odsouzeni Krajským soudem v Hradci Králové za vydírání a další zločiny.

Jan Herman stráví ve vězení šest let, Milan o rok méně a Jaromír Čáp tři léta. Další tři muži, kteří byli rovněž obžalováni odešli po procesu na svobodu. Největší průšvih podle obžaloby vznikl ze sporu Hremanových s rodinou albánských podnikatelů žijících na Pardubicku.

Bratři totiž obvinili syna hlavy rodu, že při bitce jednoho z nich pobodal.

Konflikt se udál v srpnu roku 2011 u pardubického baru Hobé. „Volali mi, že mě zabijí. U baru vyběhli s baseballovými pálkami a obušky. Zastavil jsem je střelnou zbraní," vykládal Frank Spaqi. „Jezdil kolem našeho domu 
v Mercedesu a provokoval, naznačoval, že nám ustřelí hlavu," řekl u soudu Jan Herman. „Jsem si jistý, že Milana pobodal Spaqi," tvrdil.

Spaqi mladší byl poté obviněn a vzat do vazby. Nikoll Spaqi pak vypověděl, že za ním ve vazbě přišel jeden ze spoluvězňů a nabídl mu: „Řekl, že ví, že můj táta má prachy a že mě můžou dostat z vazby."
Otec jim měl zaplatit 5 milionů korun nebo jim dát dva byty. Albánci na to nepřistoupili, dál tvrdili, že je Nikoll nevinný.

„To, že lživě obvinili muže, je nejvážnější skutek," glosoval státní zástupce.

Vedle toho však Hermanovi, které znalci označili za agresivní jedince s nemožnou nápravou, přidali i další zločiny. Vyhrožovali také ženám, jednu dokonce napadli.
„Asi máš hodně peněz, naval všechny prachy, nemysli si, že ti někdo pomůže, i kdybys měla v Pardubicích tisíc známých, tak ti nikdo nepomůže, můžeš bejt ráda, že jsem tě rovnou nesundal, v Pardubicích jsem tady drogovým bossem já," oznámil jí.