Jako ve výprodeji. Tak si na pozemku jednoho muže v Dolní Rovni počínali poslední dva měsíce neznámí pachatelé.

„Na policisty se obrátil s celkem čtyřmi případy, kdy zloději navštívili jeho pozemek. První se měl odehrát už na konci září a terčem zájmu se stala dvě volně postavená pracovní kolečka a dvoukolová kára. Další návštěva pak měla nastat v říjnu, kdy z pozemku zmizelo další pracovní kolečko, železný šrot a zhruba dvacet kusů měděných střešních šablon," uvedla tisková mluvčí pardubické policie Eva Maturová. Jenže to nebylo všechno. Další dvě návštěvy po předchozím úspěchu následovaly v listopadu.

„V týdnu od 3. do 7. listopadu někdo opět vnikl na stejný pozemek. Tentokrát se otevřeným oknem dostal do sklepa a dílny, kde odcizil volně položenou řetězovou elektrickou pilu a profesionální nivelační sadu s příslušenstvím a pouzdrem. Poslední výprava je datována mezi 8. a 9. listopadu, kdy z přístřešku zahradního domku zmizela majiteli zahradní fréza v hodnotě osmi tisíc korun," uvedla mluvčí pardubické policie Eva Maturová. Celkové škody, které majitel po čtyřech návštěvách neznámého pachatele nebo snad i pachatelů, vyčíslil, dosáhla částky dvaceti sedmi tisíc korun.

„Případ je u policistů v Holicích veden jako podezření z trestného činu krádeže, za který neznámému pachateli hrozí až dvouletý pobyt ve vězení. Zároveň také žádáme o spolupráci případné svědky. Máte-li někdo informace o tom, kdo by výše uvedené skutky mohl mít na svědomí, kontaktujte, prosím, holické kolegy na čísle 974 566 751," dodala Eva Maturová.