Majitel ohlásil zmizení lodi v pátek. Laminátová loď za více než půl milionu korun měřila šest metrů. Samotný motor člunu vážil přes 200 kilo. Když majitel zjistil, že plavidlo zmizelo, okamžitě volal policii. Je pravděpodobné, že se někdo pokusil loď ukrást. I s touto verzí pracuje policie. Člun byl totiž ukotven na třech místech. Musela by být velká náhoda, aby se člun najednou uvolnil a uplaval.

V sobotu se objevily v Labi části člunu. Náhodný kolemjdoucí policisty upozornil, že v Labi v Pardubicích plave torzo lodi. Na místo vyrazili hasiči s potápěči. Potvrdilo se, že jde o kus zmizelého plavidla z Kunětic. "V sobotu kolem půl desáté vyjížděli policisté k nalezenému člunu v řece Labi, který byl včera svým majitel nahlášen jako odcizený. Policisté společně s hasiči nalezenou část člunu vytáhli na břeh. O několik set metrů dál nalezli další část. Škoda na člunu je předběžně vyčíslena na 600 tisíc korun," uvedla mluvčí policie Dita Holečková.

Potápěči od hasičů vylovili kusy lodě z Labe. "Šest metrů dlouhá loď byla rozlomená, jednu část potápěči vylovili z Labe u nábřeží Míru a druhá byla vytažena u Wonkova mostu," informovali hasiči na twitteru. Při pátrání po březích řeky našli hasiči ještě další dva kusy člunu. Jeden z nich měl asi tři metry a zasekl se o pilíř Wonkova mostu.

Loď zřejmě přejela přes zdymadlo a poté se rozbila v peřejích.

Policisté případ vyšetřují jako krádež. "Prověřujeme, za jakých okolností došlo k vyvázání lodi od kotviště," dodala Holečková.

Majitel si trosky lodi odvezl. Oprava je však podle odborníků téměř nemožná. Našly se totiž zatím jen svrchní části lodi, 200kilový motor a spodní části člunu chybí.