Na netradiční úpravu vozu upozornil v brzkých ranních hodinách oznamovatel, který kontaktoval strážníky. Na třídě Míru se totiž nacházel zvláštně vyzdobený vůz.Přední část vozu vykazovala známky po nárazu, jelikož část předního nárazníku byla zdeformovaná. Kuriózní ovšem byl borový háj umístěný na střeše vozidla.

"Na zelené plachtě byly pod střešními nosiči uchyceny dvě větve z jehličnatého stromu. Řidič ve vozidle spal. Vzhledem ke všem zmíněným okolnostem pojali strážníci podezření, zda není muž pod vlivem alkoholu. Šestapadesátiletého řidiče tedy probudili a vyzvali jej k prokázání totožnosti a orientační dechové zkoušce, která byla negativní. Muž hlídce pověděl, že se vrací z letního tábora, kde bylo vozidlo součástí táborové hry, proto je takto maskované," sdělila tisková mluvčí pardubické městské policie Lucie Klementová.

Muže prý cestou domů přepadla silná únava, a tak byl nucen zastavit a na chvíli se prospat. Jenže času na spaní měl nakonec víc, než dost. Přivolaná hlídka státní policie muži s vozidlem takovéto úpravě další jízdu zakázala a táborová hra bude mít dohru na policejní služebně.