Bouračku zavinil Ladislav Lubina, někdejší hokejista národního týmu a nyní asistent trenéra Pardubic. Lokvencovi podali žalobu o náhradu nemajetkové újmy, požadují odškodné 6,5 milionu.

Bez komentáře

„Nebudu to vůbec komentovat,“ řekl Vratislav Lokvenc.
Také Lubina se k situaci nevyjadřuje, pouze jeho právní zástupce Rostislav Šustek potvrdil, že proběhlo první stání u soudu. „Je to na počátku. Víc ale nemohu prozradit, protože mě klient nezprostil mlčenlivosti v této záležitosti,“ prohlásil právník.
Kauza se zřejmě potáhne, podobné případy řeší soudy i roky.

Dluží 3 miliony

Do jejího řešení navíc vstupuje ještě jeden fakt. Ladislav Lubina je už šest let v konkurzu. „Jde o pozůstalost z mého pokusu o podnikání, které skončilo tak, jak skončilo,“ řekl bývalý hokejista před časem.
V jeho případě jde o dluh ve výši 3 miliony korun.

Podle advokátky Šárky Línkové, správkyně Lubinova konkursu, však spolu tyto dva případy nesouvisí. „Podle zákona o konkurzu a vyrovnání nejde v případě odškodnění 
o pohledávku z podstaty. Pan Lubina se dostal do konkurzu kvůli svému podnikání,“ vysvětlila. „Tento můj názor podpořil i krajský soud.“

Správkyně už předala závěrečnou zprávu o konkurzu soudu. Vyřešena by měla být během roku. „Měl skončit za mřížemi,“ říká Vratislav Lokvenc. Lubina vyvázl s dvouletou podmínkou se čtyřletým odkladem a čtyřletým zákazem řízení.

Z místa utekl

Soud přitom řešil nejen bouračku, ale i následné hokejistovo chování. Lubina totiž z místa nedaleko Holohlav utekl a na policii se přihlásil po šesti hodinách. Až po té době podstoupil zkoušku na alkohol. V minulosti přitom 
v Pardubicích naboural a v krvi měl 2,39 promile alkoholu.
„Nikdy se neomluvil, nepostavil se k tomu jako chlap,“ tvrdí Vratislav Lokvenc. Proto také v současné době žádá odškodné 6,5 milionu korun.