Mladíci připoutali pozornost celníků, když bez dokladů uháněli po D11 ve směru Hradec Králové - Praha bez dálniční známky. Po zastavení se hlídka nestačila divit. Prověřováním vozidla celníci zjistili, že vozidlo je hlášené jako odcizené v Polsku a na něm je namontovaná registrační značka pro změnu odcizená v Německu.

„Celníci nalezli pod zadní sedačkou obal od cigaret obsahující skleněné trubičky a malé množství neznámé látky, v přihrádce spolujezdce 35 gramů neznámé bílé látky a v kufru auta kradené polské registrační značky,“ informovala Ludmila Říhová Zezulová, mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj.

Ilustrační snímek.
Řidič opakovaně tankoval bez placení. Chytili ho ve Svitavách

„Po provedení orientační zkoušky na přítomnost omamných a psychotropních látek oba vzorky nalezených látek reagovaly pozitivně,“ dodala Říhová Zezulová.

Mladíci navíc k ukradenému autu, kradeným registračním značkám, jízdě bez dokladů a pod vlivem drog, nelegálnímu držení omamných a psychotropních látek do svého pestrého repertoáru zařadili i tankování bez placení, po kterém je hledala už i dálniční policie.