Na ženu, která si na parkovišti rozbalila židli a stoleček upozornili pardubické strážníky volající na linku 156. Překážela v parkování a nedala se odbýt. "Oznamovatelka žádala strážníky, zda by nemohli zjednat nápravu a ženu z parkoviště vykázat, protože tato forma záboru zde znemožňuje ostatním řádně parkovat," popsala mluvčí pardubické městské policie Lenka Uskobová.

Jednašedesátiletá žena i v době příjezdu hlídky seděla nedaleko rehabilitačního centra Ratolest v ulici K Blahobytu v obytné zóně na kraji silnice.

"Žena chtěla působit jako „živý retardér“ a přinutit projíždějící řidiče, aby zpomalili rychlost, protože si zde hrají děti. Její odhad zněl, že auta jezdí na cirka sto metrech rychlostí čtyřicetikilometrovou rychlostí. Jenže, za celou dobu přítomnosti hlídky na místě si zde žádné děti nehrály. Ženin odhad rychlosti projíždějících vozidel také nebyl přesný. Strážníci její preventivní dohled nad silničním provozem ukončili a dotyčnou poučili, na který úřad se obrátit s případnou stížností," uzavřela Uskobová.