Boží mlýny to tentokrát vzaly přesčas a expresním tempem.
Dva zloději (23 a 28 let) na Přeloučsku nejdříve kradli v obchodě a na čerpací stanici. S kořistí se vydali do Ústí nad Orlicí vlakem. A tím to začalo. Sedli na ten špatný. Jejich cesta skončila v obci Radhošť na Holicku, kde se pohádali. Ten starší se rozhodl pokračovat sám. Mladší muž, věren tradici, se před rozchodem pokusil o loupež na svém kumpánovi, po kterém chtěl cennosti a telefon a vytáhl na  něj nůž.

Požadované věci dostal, starší si to ale líbit nenechal a proti svému bývalému kumpánovi se rozběhl. Neuspěl a musel utíkat.
Utekl na něčí pozemek. Tam dostal ránu do zad a o okno garáže si rozbil obličej. To už majitelka domu volala policii. 23letý útočník se dal na útěk.

A to nejlepší na závěr. Když se dal na útěk, rozhodl se pokračovat stopem. Stopl jedno auto, pak vystoupil a zastavil další. A místo do cílové destinace dojel k nejbližší policejní stanici. Za volantem totiž seděla žena, která před pár hodinami obsluhovala onu čerpací stanici, kterou s kumpánem vykradl.

Oba muži, jeden po vystřízlivění, druhý po ošetření obličeje, tak skončili v rukou kriminalistů. Jeden má obvinění z trestného činu krádeže, mladšímu kriminalisté přidali navíc i obvinění z loupeže, za které mu tím pádem hrozí až deset let.