Podle našich informací se dosud neznámý pachatel dostal do prodejny v noci na pátek po rozbití okna nad výlohou. „Momentálně sčítáme škody, takže přesnou cenu jsme zatím nevyčíslili, ale odhaduji to předběžně na 150 tisíc korun," řekl Pardubickému deníku spolumajitel prodejny Jiří Petr. Podle něj si zloděj z obchodu odnesl digitální fotoaparát, čtečku a desítky CD a DVD. „Dévédéčka byla v krabici, tak ještě nevíme, co přesně na nich bylo. Na CD byl většinou zahraniční pop a country. Těžko ale spekulovat, zda si zloděj žánr vybíral. Spíš si myslím, že popadl krabici, která byla první po ruce," uvedl Jiří Petr.

Zloděj se však nespokojil  jen se zbožím. Za pomoci násilí se totiž vloupal také do zabudovaného trezoru. „V trezoru sebral třicet tisíc korun na hotovosti, a také patnáct vstupenek na podzimní koncert Karla Gotta v Pardubicích. Každá vstupenka byla v hodnotě 1510 korun," upřesnil Deníku spolumajitel prodejny v Pasáži svatého Jána.

Další škodu zloděj způsobil  v prodejně tím, že rozbil skleněné police a keramiku. Pardubická policie, která v pátek ráno na místě zajišťovala stopy, celý případ šetří pro podezření z trestného činu krádeže vloupáním.