Pardubičtí strážníci dopadli lupiče i s kořistí. Byla to ale doslova týmová práce hlídače z obchodu, operačních důstojníků u kamer, tří hlídek i svědků.

Vše začalo hlášením ostrahy z obchodního domu na třídě Míru. „Pracovník uvedl, že pronásleduje muže, který v prodejně s oblečením ukradl zboží a utíká s ním pryč. Strážný zůstal s operačním ve spojení a průběžně hlásil svoji polohu. Díky tomu se na zlodějíčka brzy zaměřil i kamerový systém. Zároveň operační poslal za podezřelým mužem vyslal tři hlídky, které byly právě poblíž,“ uvedla mluvčí pardubických strážníků Lenka Uskobová.

Přesto se zkušený poberta se na chvilku dokázal svým pronásledovatelům ztratit. Hra na schovávanou však neměla dlouhého trvání. Jeho počínání sledoval náhodný svědek. Výjezdová hlídka jí známého sedmadvacetiletého muže zadržela a nalezla u něj kradené zboží.

„Muž se zpočátku snažil o odpor, kdy nedbal zákonných výzev a pokoušel se znovu o útěk. Tyto pokusy strážníci překazili tím, že mu přiložili pouta. Nechuť ke spolupráci strážníci pochopili posléze. Zájem o muže totiž měla republiková policie, které strážníci muže převezli na služebnu k provedení dalších opatření,“ dodala Lenka Uskobová.

Požár haly zemědělského objektu v Rokytně.
FOTO/VIDEO: V Rokytně shořela hala. Byly v ní ryby