Drsný a ještě drsnější. Skončený nominanční sjezd demokratů a končící zasedání republikánů ukazují, že USA čeká v příštích více než dvou měsících jedna z nejvypjatějších prezidentských kampaní novodobé historie.

Donald Trump mladší mluví na republikánském nominačním sjezdu 24. srpna 2020
Biden? Kandidát Pekingu a lochnesská příšera bažiny, prohlásil Trump mladší

Pokud Joe Biden a další demokraté nenechali na Trumpovi niť suchou, vrací jim to republikáni v ještě drsnější podobě. Prim hraje Trump, který má projev každý den. Projev na jeho podporu pronesla i manželka Melanie. „V mém manželovi máte prezidenta, který nepřestane bojovat za vás ani vaše rodiny. Vidím, jak tvrdě ve dne v noci pracuje… Popravdě, když mu řeknete, že něco nejde, prostě začne pracovat ještě víc,“ uvedla.

Sám Trump varoval Američany, že pokud volby prohraje, dostanou se USA pod nadvládu Pekingu. „Nechtějí zbraně. Nechtějí ropu a plyn. Nechtějí Boha,“ uvedl Trump. o demokratech. „Váš americký sen bude mrtev… Bude nás vlastnit Čína,“ prohlásil prezident, který Peking v posledních týdnech označil za hlavní hrozbu pro Západ.

Ekonomice pomohl

Vedle tvrdých útoků proti svým soupeřům může Trump svým voličům předvést, že splnil celou řadu svých slibů, a to především v ekonomice. Jak uvádí agentura AP, snížil výrazně daně, omezil regulaci ekonomiky, a to i zmenšením ochrany životního prostředí. Do amerického soudnictví prosadil mnoho mladých konzervativních soudců.

Přestože Trump v průzkumech asi o 9 % za Bidenem zaostává, v ekonomice mu Američané dávají přednost.

Demokratický kandidát na prezidenta USA Joe Biden v projevu na sjezdu demokratů, 20. srpna 2020
Biden přijal nominaci na prezidenta USA. Trump: Jeho vláda by byla noční můrou