„Vnímám to jako porušení zákona," konstatoval jeden z oprávněných voličů, který o této nedovolené formě propagace informoval Pardubický deník. Ten pak na to upozornil předsedu městské komise, který měl zajištění referenda na svých bedrech.

„Mohu potvrdit, že místní komise pro Pardubice 1 tuto skutečnost zaznamenala. Tyto materiály odhalila kolem čtvrtečního poledne, tedy dvě hodiny od zahájení referenda. Podle dostupných informací šlo o samolepku, která nešla strhnout. Proto ji členové tamní komise zakryli, aby nebyla vidět," vysvětlil předseda městské komise Zdeněk Semorád. „Přestože byla přímo u vstupu a mohl ji někdo spatřit, nemyslíme si, že by tato forma propagace měla nějaký zásadní vliv na rozhodnutí hlasujících," dodal Zdeněk Semorád.

Sdružení Pardubáci se od této formy propagace distancovalo.

„S agitací přímo na místě referenda nemáme nic společného. Jestli někdo někam nalepil naše propagační materiály, tak je to hezké, že s námi sympatizuje, ale skutečně je to lidová tvorba. Nejsme sebevrazi, abychom se do něčeho takového pouštěli," řekl šéf sdružení Pardubáci a náměstek pardubické primátorky František Brendl. „Nedomnívám se, že by tato forma prezentace měla nějaký zásadní vliv na rozhodnutí hlasujících. Nemyslím se, že by se někdo rozhodoval nebo měnil svůj názor tři kroky před místností podle letáčku, který náhodou vidí u vchodu. Tak blbé voliče opravdu nemáme," sdělil František Brendl. „My jsme se snažili agitovat prostřednictvím billboardů a letáků do poštovních schránek, které jsme distribuovali za vlastní peníze. Na rozdíl od starostů obvodů, kteří zneužili veřejné prostředky a pro svou neférovou kampaň využili místní zpravodaje, kam něco takového nepatří. Kdyby sáhli do vlastních kapes, tak proti tomu nic nemám, ale takový způsob propagace jejich názorů se mi vůbec nelíbil," uzavřel lídr Pardubáků.