Proč jste se rozhodla do projektu Česko zpívá koledy znovu zapojit?
Jsem matka dvou dětí. Vánoce pro mě představují nádherné období, ke kterému už prostě akce Česko zpívá koledy patří. Mám ráda ten okamžik, kdy se alespoň na chvíli v tom předvánočním shonu zastavíme a zazpíváme si všichni společně ty nejkrásnější české koledy. Těší mě, že si mě Deník jako pořadatel, společně s Českým rozhlasem Pardubice jako mediálním partnerem akce, opět vybral, abychom s mým kolegou Miroslavem Hrubanem uvedli pardubickou část, která se dnes od 18 hodin poprvé uskuteční v Atrium Paláci Pardubice.

Myslíte si, že i v dnešní době může projekt Česko zpívá koledy spojovat lidi napříč celou republikou?
Jsem o tom přesvědčena. Chápu, že 21. století se nese v duchu internetu a sociálních sítí. Přiznám se, že se mi to moc nelíbí. Přece jen jsem v tomto ohledu konzervativní. Já se ráda setkávám s lidmi osobně, ctím tradice a snažím se nést i nějaký duchovní odkaz Vánoc. Domnívám se, že zejména v tomto období by si to každý měl připomínat a těší mě, že právě projekt Česko zpívá koledy v předvánočním čase propojuje celou republiku zpěvem těch nejkrásnějších vánočních koled.

Jak zatím prožíváte předvánoční atmosféru?

My jsme se letos rozhodli, že si uděláme trochu jiné Vánoce, takže jsme se na dva týdny ocitli mimo republiku. Proto i vánoční přípravy u nás začaly dříve než obvykle.

Hlavním hostem pardubické části projektu Česko zpívá koledy je Chlapecký sbor Bonifantes, s nimiž jste i v minulosti opakovaně spolupracovala. Jaký máte dojem z tohoto souboru vedeného Janem Míškem?
Musím se přiznat, že Chlapecký sbor Bonifantes obdivuji! Zpívají skutečně fantasticky a mají výborné vedení. Není to naše první spolupráce. Jsem pyšná na to, že máme v Pardubicích takový skvělý soubor, který neustále prokazuje svoje kvality daleko i za hranicemi regionu. Vždyť jen letos Bonifanti zpívali papeži Františkovi a byli hosty dvou koncertů skvělého operního pěvce José Carrerase. Věřím, že i na dnešní večer si pro posluchače v Atrium Paláci Pardubice i pro ty, co nás budou poslouchat v živém přímém přenosu Českého rozhlasu Pardubice, připraví další výjimečný zážitek.