Zajímavě poskládaný line-up odstartovala kapela Mirai, které se i přes časnou hodinu podařilo fanoušky roztančit. Na ní pak se svým energickým vystoupením navázala ska-reggae skupina Fast Food Orchestra. Nechyběli ani Wohnout a Ben Cristovao, na něhož mladé fanynky čekaly u pódia dlouho před začátkem koncertu.

Vrcholem úvodního dne bylo vystoupení zpěvačky Lenny, která na Pardubickém majálesu slavila úspěch i loni. „A ani teď to není zklamání, opět jste skvělí,“ chválila pardubické obecenstvo. A skvělá byla i ona – přestože bojovala s hlasovou indispozicí, předvedla strhující show a ukázala, proč je považována za jeden z největších talentů české hudební scény.

Závěr večera pak patřil hitům Rybiček 48 a legendární skupiny Mňága a Žďorp.

Sobotní program otevřel pop-folkový písničkář Pekař, kterého následovala skupina Imodium, pankáči z Visacího zámku a rapper Marpo.

K NEZASTAVENÍ
Živelné vystoupení následně předvedla elektronická taneční skupina Skyline, která posluchače jako obvykle strhla především svou pohybovou show. Rozjetou kapelu nezastavil ani déšť, který se na areál začal snášet.

Trochu jako zjevení a velký kontrast k předcházející skupině Skyline působil na Pardubickém majálesu písničkář Janek Ledecký, který má fanoušky spíše mezi staršími ročníky. „Zahraju vám písničky, které jsem složil, když ještě většina z vás ani nebyla na světě,“ glosoval. A podařilo se mu oslovit i posluchače z řad studentů – hity jako Pěkná, pěkná, pěkná, Proklínám nebo Na ptáky jsme krátký si s ním zanotoval kdekdo.

Lenny.
OBRAZEM: Pardubický majáles 2018

Druhému festivalovému dni ale nepřálo počasí. Prudký déšť se vrátil ve chvíli, kdy se na pódiu objevila domácí Vypsaná fiXa. Frontman kapely Michal „Márdi“ Mareda pak trefně přejmenoval song Lunapark na Aquapark. Areál se znatelně vylidnil, ale o to lepší atmosféru koncert měl, fanoušci ostatně měli víc prostoru na tancování. „Je to taková Samba v kapkách deště,“ komentoval Mareda. A nutno dodat, že se skupina posluchačům odvděčila kvalitním vystoupením, při němž došlo na největší hity, jako je Holka s lebkou nebo 1982, ale i na další starší písně, které kapela už tak často nehraje.

CHVÁLA FANOUŠKŮM
Výdrž promočených návštěvníků i atmosféru pak chválil také písničkář Marek Ztracený, který pro velký úspěch nasadil hit Sex s Ex hned dvakrát.

Celý festival zakončily hity kapel No Name a UDG.

Na své si však přišli i posluchači taneční hudby, kterým na speciální stagei oba dny hráli známí dýdžejové. Během obou majálesových dní zaznělo několik komentářů k současné politické situaci. „Slyšeli jsme, že tu jsou zástupci SPD. Nemají tady co dělat, tohle není místo pro kampaň,“ podotkl při vystoupení frontman skupiny Rybičky 48 Jakub Ryba. Několikrát také byla slyšet parodie na známé heslo Ano, bude líp.

Pardubický majáles dokázal, že má co nabídnout a že se minimálně skladbou programu může stát konkurencí velkým majálesům v Praze, Brně a Hradci Králové. Jen v trochu rodinnější atmosféře.

Ilustrační foto
U Čívic začnou frézovat silnici