Podle náměstka hejtmana Michala Kortyše hrozí, že autobusy budou muset prostor opustit do půl roku. „Je to ale dramaticky rychlé, ve čtvrtek se sejdeme se zástupci nového majitele a budeme situaci řešit. Aby autobusy zastavovaly jinde, není problém, jde ale o odstavení autobusů po dobu čekání mezi jednotlivými jízdami,“ uvedl Kortyš.

Zástupci Pardubického kraje se sejdou i s vedením radnice. „Musíme tento problém začít řešit co nejdříve společně s městem Pardubice, které plánuje vybudování terminálu B v blízkosti hlavního vlakového nádraží. Do té doby musíme hledat alternativní variantu. Je nutné mít na paměti také plynulost dopravy, která není v dopravní špičce mnohdy lehká. Město by mělo nabídnout alternativy tak, aby nebyl provoz omezen,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Jednou z možností je, že by autobusy na přechodnou dobu využily nový terminál A před hlavním vlakovým nádražím. „Je ale otázkou, jestli by se tam všechny vešly,“ poznamenal Kortyš s tím, že ve hře jsou i další varianty. Nechtěl je však specifikovat.

Následně by autobusy zastavovaly v terminálu B pro regionální dopravu, jenž má vyrůst za bytovým domem na náměstí Jana Pernera. Jeho výstavba se ale stále komplikuje. Zastupitelé města dosud neschválili ani projekt. Terminál by navíc měl stát na pozemcích, které se městu nedaří získat. Odsouhlaseny nejsou ani peníze na demolici bytového domu, jenž měl terminálu ustoupit.