Tento víkend patří letiště a také nebe nad Pardubicemi letadlům.

V sobotu a neděli se koná 26. ročník Aviatické pouti. Pardubické letiště poctí svou návštěvou 42 letounů.

ŘADA UNIKÁTŮ

Mezi nimi řada unikátů a některé z nich budou mít
v Pardubicích dokonce premiéru.

Řeč je například o létajícím člunu Catalina, která se divákům ve vzduchu představí se stíhačem Corsair 
v bloku věnovaném druhé světové válce v oblasti Pacifiku. Kromě toho uvidí diváci i německou proudovou stíhačku Messerschmit 262, která se ukáže také s pozemní ukázkou bojů druhé světové války, a mnohem mnohem víc včetně bohatého programu pro děti.

OTEVŘENO OD OSMI

Zahajovací průlet se oba dny koná v 11:25 hodin. Letový program pokračuje až do 17:00 hodin. Letiště je pro návštěvníky po oba dny otevřeno od osmé hodiny ráno do osmé večer.

JAK NA AKCI?

Aviatická pouť letos očekává pěkné počasí a také velký zájem návštěvníků. Kvůli jejich příjezdu a parkování bude v sobotu i neděli uzavřena silnice I/37 z Pardubic na Chrudim od nadjezdu Paramo po nadjezd Dražkovice. Uzavírka potrvá od 8 do 19 hodin. Z hlavního nádraží také návštěvníky zdarma dopraví autobusy pardubického dopravního podniku. Nejlepší je ale cesta vlakem. Je to skutečně nejrychlejší způsob, protože se kompletně vyhnete silniční dopravě a z vlaku vystoupíte přímo v centru letištního areálu, odpadá tak i dlouhá cesta v samotném areálu. Letištní expres bude pendlovat mezi letištěm a zastávkou Pardubice – Závodiště v časovém intervalu 20 minut.