DOPOLEDNE
Slavnostní otevření naučné stezky Hroby zakladatelů dopravy v českých zemích, vzpomínkový akt u hrobu Jana Kašpara.
ODPOLEDNE
Otevření Dopravního centra ČR, prezentace dopravních firem a systémů, udílení čestných členství Společnosti Jana Kašpara.

V úterý je na programu Den dopravy, který kromě Kašpara připomene i další osobnosti z oblasti dopravy – Jana Pernera, barona Artura Krause a Eugena Čiháka.
„Program Dne dopravy zač᠆ne dopoledne pietní vzpomínkou na Městských hřbitovech. Podařilo se nám domluvit se soukromým vlastníkem hrobky rodiny Krausových a otevřít ji v úterý veřejnosti. Návštěvníci se tak budou moci poklonit památce barona Artura Krause a navíc nahlédnout do interiéru stavby, kterou navrhl architekt František Schmoranz," uvedl předseda Společnosti Jana Kašpara Jiří Kotyk.

Dopravní centrum

Odpolední program se bude odehrávat na pardubickém vlakovém nádraží, kde bude v nedávno obnoveném knihkupectví Mozaika otevřeno Dopravní centrum České republiky. To nabízí možnost seznámit se s dopravními projekty či stavbami.

Součástí doprovodného programu  budou i pardubické bary a restaurace, které budou míchat Drink Jana Kašpara a připravovat Aviatické menu. Kreativitě jednotlivých barů a restaurací se meze nekladou.

„Jan Kašpar byl výraznou postavou Pardubic. Pocházel z rodiny hoteliéra a majitele legendárního hotelu Veselka Františka Kašpara a jeho zálibu v návštěvách barů, kaváren a hospůdek znaly celé Pardubice. To nás inspirovalo vyzvat místní restaurace a bary ke spolupráci," poznamenal Jiří Kotyk.