Zřejmě se zatoulal nebo nudil. Chtělo to změnu tak se rozhodl vyrazit ve velkém stylu. Asi miluje vláčky, jenže lidské řeči nerozumí a jízdenku by mu asi nikdo neprodal. A tak se z něj stal cestovatel. Řeč je o psu, který se sám vydal na výlet vlakem z Chocně do Pardubic.

"Na pejska, který si sám naskočil do vlaku, nás telefonicky upozornila vlaková četa. Nasedl úplně samostatně, bez pána. Do Pardubic, kde zase sám vystoupil, přijel v 15:20. První co bylo, že se hned na nástupišti ´poštěkal´ s jiným psem a pokračoval, tentokrát už po svých tlapkách, na Pernerovo náměstí. Tam jsme jej také odchytili," uvedl Pavel Antoch, strážník a psovod pardubické městské policie.

"Na to, že se nám čas od času vozí samotní psi v autobusech městské hromadné dopravy, už jsme si zvykli. Ale že někteří začali jezdit už i vlakem, to je novinka," podivoval se Antoch.

Pes - cestovatel ovšem u sebe neměl žádnou jmenovku, ani jiný identifikační prvek, natož pak jízdenku (pokutu za černou jízdu mu prý dráhy odpustí). Jen na krku měl černý obojek s kovovou sponou. Je to Bígl, klasického červeno-bílo-černého zbarvení. Klidný, tichý, skoro až flegmatický. Ani na poslušnost si příliš nepotrpí. V současné době je umístěn v útulku pardubické veterinární kliniky. Pokud tedy někdo z čtenářů, zvláště těch choceňských, poznává svého železnici milujícího psa, kontaktuje nás prosím na adrese: pardubicky@denik.cz a zároveň také útulek na adrese: www.utulekpardubice.cz, nebo též telefonním čísle: 466 610 530.

Nezbývá než doufat, že tento psí příběh bude mít šťastný konec. Ačkoliv pes bude přeci jen asi choceňský, při jeho dobrodružných sklonech je zde i nepatrná možnost, že i do Chocně odněkud přicestoval. Ještěže v Pardubicích nedošel až na letiště…