Hlavně u vyplavených sklepů a popadaných stromů. Jeden z nich zastavil provovz na železniční trati na Náchodsku. „Na trati u Provodova-Šonova narazil ráno nákladní vlak do stromu na železnici, nehoda byla bez zranění. Strom jsme odstranili,“ informovala mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Spadlý strom na koleje zastavil dnes ráno dopravu na železnici, když do něj narazil nákladní vlak.
Nákladní vlak narazil ráno u Nového Města do spadlého stromu

Hasiči také ve čtvrtek večer evakuovali dva dětské tábory. „Asi 40 lidí z tábora na Rychnovsku je v pořádku v obci Lukavice. Z tábora u Vernéřovic sváží dopravní automobily dobrovolných hasičů asi 60 dětí, evakuačním autobusem z CPS Hradec Králové budou dále převezeny do Meziměstí,“ uvedla mluvčí hasičů ve čtvrtek večer. Napilno měli i energetici. „Vzhledem k nočním silným bouřkám jsme zaznamenali na východě Čech k 6 hodině ranní v Královéhradeckém kraji 9 poruch na vedení vysokého napětí -  na Hradecku, Rychnovsku, Náchodsku, Trutnovsku….

Evakuace dětí z tábora ve Vernéřovicích
FOTO, VIDEO: Naprostá většina domácností už má po bouřce opět elektřinu

Na Pardubicku to je 16 poruch na vedení vysokého napětí na Chrudimsku, Pardubicku, Ústeckoorlicku. Na Vysočině to je 9 poruch na vedení vysokého napětí – Havlíčkobrodsko, Svitavsko,“ uvedla mluvčí ČEZu Šárka Lapačová Beránková. Bez energie se na východě Čech ocitlo kolem 18 000 domácností. „Ale toto číslo stále klesá, protože máme v terénu pracovníky poruchových čet, kteří na odstranění pracují již od nočních hodin. V terénu máme maximální počty pracovníků.  Poruchy byly způsobeny velmi silným větrem a bouřkovou činností,“ dodala Beránková.