Trasa tentokrát povede od ČEZ Areny po Sukově třídě a kolem Zelené brány směrem na Prokopův most. Tudy bruslaři pojedou až na Drážku, kde odbočí na rychlodráhu, po které se přesunou k nádraží a odtud do Polabin. Po Bělehradské a následně Hradecké ulici peloton přijede opět k ČEZ Areně.

Podle organizátorů se sobotní bruslení bude odvíjet ve spolupráci s Nadačním fondem Kapka naděje. „Po skončení tradiční projížďky budou moci příznivci in–line bruslí zhlédnout také exhibici na U–rampě. „Rádi bychom propagovali Kapku naděje také v jednotlivých regionech,“ uvedl mediální zástupce fondu a také pardubický rodák Janis Sidovský.

Další novinkou bude přítomnost stánku s Coca colou, která se stala dalším oficiálním partnerem Pardubic na bruslích. Pro všechny účastníky tak budou připraveny nápoje této společnosti v malých plechovkách, případně v půllitrových lahvích neperlivá voda.

Akce Pardubice na bruslích pořádá pardubický magistrát ve spolupráci s městskou policií již od roku 2003. „V průměru se návštěvnost na této akci pohybuje okolo šesti set bruslařů, což řadí pardubické bruslení v rámci srovnatelných akcí v České republice mezi špičku,“ upřesnil hlavní organizátor akce a vedoucí kanceláře pardubického primátora Michal Zitko.

Do konce roku je naplánováno ještě několik obdobných sportovních akcí. Možná dojde také na nějaké netradiční bruslení. Během roku totiž vždy pořadatelé tuto sportovní událost něčím pikantním obohatí. Letos se třeba v dubnu začínalo v rámci atletického mítinku Pardubický půlmaraton, v minulosti se pak několikrát konal například karneval na kolečkových bruslích. Jedno bruslení pak bylo pořádáno také ve spolupráci s místním hokejovým klubem HC Moeller Pardubice, kdy se mezi bruslaři objevilo v pelotonu také několik špičkových extraligových hokejistů.