Obec sice měla starostu, lídra kandidátky SNK Čepí, Miroslava Beránka, ale ten byl téměř bez pravomocí. Obci tak hrozilo, že přijde o získané dotace. Po nových mimořádných volbách má obec blíže tomu, že získanou dotaci ve výši 11 milionů korun vracet nebude. Částka byla určena na výstavbu sociálních bytů. Jejich přidělení, které je podmínkou splnění dotačních podmínek, muselo být kvůli opakovaným volbám odloženo.

„Ustavující shromáždění máme 13. dubna, věřím, že tam zvolíme nové vedení. Pak budeme moci jako zastupitelstvo schvalovat nájemní smlouvy zájemcům o bydlení,“ uvedl starosta Čepí Miroslav Beránek. „Zájemců o bydlení je dost, zvláště ze strany seniorů nebo lidí s invalidním důchodem. Věřím, že to dopadne, že dotaci nebudeme muset vracet. Nájemní smlouvy musíme ministerstvu předložit do konce května,“ doplnil.

Stejný problém se objevil i u výstavby nového mostu přes potok Dubanka. Ten na konci května 2005 poničila povodeň, následně byl mostek kvůli špatné statice stržen. Na výstavbu nového mostu získala obec dotaci od Pardubického kraje. „Hrozí nebezpečí, že dotaci nestihneme prostavět. Vyúčtování se musí uskutečnit do 30. června 2007,“ sdělil Beránek. Kraj je však naštěstí poměrně shovívavý. Pokud jsou důvody prodloužení platnosti dotace objektivní, lze podle mluvčí Pardubického kraje Kateřiny Nohavové lhůtu vyčerpání finančních prostředků prodloužit.