V Pardubicích se zpívá na Pernštýnském náměstí společně se sbory Čtyřlístek a Pramínek z pardubické ZŠ Prodloužená. Ale koledy dnes znějí i na dalších místech okresu.

Například v Holicích u stromečku na zahradě u vchodu do centra Holoubek, v Dašicích u kulturního domu, v Horních Ředicích u obecního domu, ve Vyšehněvicích u Křížku, ve Zdechovicích před novým obecním úřadem a v Lázních Bohdaneč před radnicí.

Zpívat koledy budou dnes také v Borku. Vše je na společné zpívání již připraveno. „Oznámili jsme, že se budou zpívat koledy, všem jsme řekli, aby přišli. Dále jsme nakopírovali texty, které lidem před zpíváním rozdáme. Také jsme upekli perníčky, aby bylo něco drobného k snědku,“ popsala Jaroslava Zelinková, která má zpívání v Borku na starost.

Zpívat se bude v areálu nohejbalového hřiště, které organizátoři vánočně nazdobí. „Pověsíme světýlka a po zpívání se lidé budou moci schovat v klubu do tepla a dát si třeba svařák,“ řekla Zelinková. „Těšíme se na všechny koledy, ale věřím, že dětem se bude nejvíce líbit koleda Vánoce, Vánoce přicházejí, protože má vtipný text,“ myslí si Jaroslava Zelinková. 

Autogramiáda fotografa a autora knihy Čarokraj Tomáše Kubelky v pardubickém Atrium Palace.
Čarokraj: Celé je to tak trochu pohádka, říká fotograf