V adventním čase zazní vánoční písně nejen na téměř šesti stech českých náměstích a návsích. Zpívat se bude i za hranicemi, například v Německu, Itálii, Řecku a v dalších zemích. V Pardubickém kraji se koledy úderem šesté hodiny večerní rozezní na více než třiceti místech.

Začneme již tradičními písněmi, které zazněly i v předchozích ročnících: Nesem vám noviny, Půjdem spolu do Betléma a Narodil se Kristus Pán. Čtenáři Deníku pak v hlasování vybrali další dvě koledy – Štěstí, zdraví, pokoj svatý a Pásli ovce Valaši. Na závěr mohou zaznít ještě dobrovolné písně Vánoce, Vánoce přicházejí a Rolničky, rolničky.

Loni se do této akce Deníku, jejímž partnerem je Český rozhlas, zapojilo 120 tisíc lidí. Přijďte a zpívejte s námi. Pomůžeme vám na chvíli zapomenout na předvánoční shon a prostřednictvím koled, které se dědí z generace na generaci, pocítit pravé duchovní kouzlo Vánoc.
Na Pardubicku se ve středu rozezní tóny koled na devíti místech.

V Pardubicích v obchodním centru Atrium Palác si pod vánočním stromem můžete zazpívat s dětským pěveckým sborem Zpěváčci ze Základní školy Prodloužená v Pardubicích-Polabinách. Večerem budou provázet moderátoři Českého rozhlasu Petra Beránková a Miroslav Hruban.

Zpívat se bude také u radnice v Lázních Bohdaneč, v Holicích u klubovny nohejbalového areálu a také před rodinným centrem Holoubek, ve Vyšehněvicích u Křížku, v Dašicích u kulturního domu, ve Zdechovicích u mariánského sloupu, u obecního domu v Horních Ředicích a v Chotči před pohostinstvím.