S blížící se rekonstrukcí pardubické třídy Míru byste se měli připravit také na změny v jízdních řádech městské hromadné dopravy (MHD).
Od neděle 2. března budou všechny linky MHD 1, 2, 5, 13, 21, 27 a noční provoz linky 99 jezdit po objízdné trase Masarykovo náměstí, Sukova třída, náměstí Republiky. Některé zastávky na trase však obslouženy nebudou. „Výše uvedené linky nebudou obsluhovat žádné zastávky na ulici Sukova, zastavovat budou až na náměstí Republiky," uvedla mluvčí Dopravního podniku města Pardubic Jitka Malinská.

Rozlišení linky 3

Linka 3 bude rozlišena podle trasy spojů. Jako linka 3 budou označeny spoje ve směru do zastávky Lázně Bohdaneč,točna a zpět, jako linka  33 pak spoje ukončené na zastávce Uma,točna či Globus a zpět.
Změna bude i v trase linky 4. „Tato linka nebude provozována v trase Polabiny – Hradecká – třída Míru – Masarykovo náměstí – Polabiny, ale v trase Polabiny – Hradecká – Masarykovo náměstí – Palackého – Hlavní nádraží a zpět," dodala Jitka Malinská.
Upraveny budou i některé konečné stanice, jako je tomu v případě linky 14. Spoje této linky, které doteď končily na zastávce Třída Míru, budou ukončeny na zastávce K Polabinám a obslouží v tomto směru i zastávku Palackého, v opačném směru ke změně nedojde. Cestující by si však měli dát pozor i na to, aby nečekali na zastávce, která v době oprav nebude v provozu.

„Linka 11, která v současné době staví na zastávce Sukova ve směru z náměstí Republiky k zimnímu stadionu, tuto zastávku z technických důvodů obsluhovat nebude," řekla Jitka Malinská.
Na Masarykově náměstí budou linky MHD zastavovat tak jako dnes, na náměstí Republiky budou odjíždět všechny autobusové linky ze zastávky na náměstí Republiky u Grandu a všechny trolejbusové linky ze zastávky na náměstí Republiky u divadla.

Elektronická tabule

Pokud se ve změnách jízdních řád ztrácíte, na Masarykově náměstí budete moci využít digitální elektronickou tabuli s odjezdy jednotlivých spojů.
Po dokončení oprav se na třídu Míru vrátí linky 2, 11 a 13 ve směru z náměstí Republiky na třídu Míru, obousměrná bude jen linka 27, a to kvůli jednomu jízdnímu pruhu pro MHD v úseku od Grandu po lékárnu. Linky 2, 11 a 13 jedoucí v opačném směru zamíří přes Masarykovo náměstí, Sukovu třídu a náměstí Republiky.

Další změny v jízdních řádech MHD:

Linka č. 7 – soboty, neděle, svátky:
nové spoje v 5.41 ze zast. Dukla, vozovna, v 18.00 ze zast. Globus
spoj v 18.08 ze zast. Dukla, vozovna pojede v 17.38
Linka 3 / 33 – soboty, neděle, svátky:
spoje do zast. Lázně Bohdaneč, točna pojedou v intervalu 30 minut
Linka č. 9 – pracovní dny:
spoj ve 4.35 ze zast. Polabiny, Sluneční pojede ve 4.33
spoj ve 4.58 ze zast. Spojil, točna pojede ve 4.56
spoj v 5.42 ze zast. Rosice, točna pojede v 5.34
spoje ve 13.56 ze zast. Hůrka a v 15.08 ze zast. Spojil, točna obslouží zast. Polabiny, Okrajová
Linka č. 10 – pracovní dny:
spoj ve 12.38 ze zast. Cihelna, točna bude ukončen na zast. Ostřešany, park zrušen spoj ve 13.17 ze zast. Ostřešany, točna, spoj pojede ve 13.20 ze zast. Ostřešany, park
spoj ve 22.37 ze zast. Cihelna, točna pojede ve 22.42
Linka č. 12 – pracovní dny:
zrušen spoj ve 4.49 ze zast. Mnětice, točna, spoj pojede ve 4.52 ze zast. Černá za Bory, točna
spoj ve 13.02 ze zast. Hlavní nádraží pojede ve 13.01 a bude ukončen na zast. Zdravotnická škola
spoj ve 13.04 ze zast. Hlavní nádraží pojede ve 13.06 a nebude obsluhovat zast. Zdravotnická škola
Linka č. 28 – pracovní dny:
spoj v 6.24 ze zast. Sezemice, Veská pojede v 6.22