Pasažéři si tak během cesty mohou přečíst čerstvé novinky jak z tištěného Pardubického deníku, tak i z jeho elektronické verze www.pardubicky.denik.cz. Kromě zpravodajství se ve vysílání na obrazovkách BUS TV objevují ochutnávky rozhovorů a příběhů, ale i pozvánky na kulturní a sportovní akce.

„Denně budeme posílat do vysílání BUS TV v pardubické MHD zhruba osm až deset zpráv. Věříme, že se tato novinka bude pasažérům líbit,“ uvedl Petr Koděra, zástupce ředitele redakcí Deníků pro východní Čechy.

„Cestující si již na obrazovky ve vozech zvykli a projekci zajímavých informací z regionu určitě uvítají a budou vnímat jako další benefit v rámci zvyšování komfortnosti cestování MHD,“ říká Ing. Tomáš Pelikán, místopředseda představenstva DPMP a.s.

"Pardubice jsou prvním městem v ČR, ve kterém denní zprávy v MHD vysíláme. Nová technologie, kterou jsme v tomto roce začali do vozidel instalovat, nám umožnila realizovat další krok k zatraktivnění vysílání, které pro cestující připravujeme. Jsme rádi, že vedení VLM i redakce Deníku spolupráci podpořila a můžeme tak denně přinášet čerstvé a užitečné informace z regionu," uvedl Richard Prajsler, jednatel společnosti Inpublic Group, provozovatele sítě BUS TV.

Komentář dodavatele technologie ing. Ivo Hermana, CSc.: "Na obdobných systémech zpravodajství ve vozidlech již dlohodobě pracujeme. Toto řešení je nové tím, že se nám podařilo skloubit dálkovou aktualizaci zpráv z deníku s reklamou a případně dopravním zpravodajstvím ve vozidlech veřejné dopravy. Jedná se o první takovou instalaci v ČR."