Pardubický sportovní skvost – multifunkční hala – nabývá na objemu. Každým dnem jsou vidět změny, které na domácím stánku hokejistů HC Moeller Pardubice přibyly.

Někteří lidé však nevěří, že stavební firma stihne halu dokončit do plánovaného termínu, vedení klubu je však jiného názoru. „Máme dáno písemně, že 16. října zde odehrajeme extraligové utkání,“ uklidňuje fanoušky prezident klubu Ondřej Heřman.

Ne všichni obyvatelé Pardubic jsou však z přístavby haly, která vyjde zhruba na 125 milionů, nadšení. Tvrdí, že kvůli „několika novým sedačkám“ je to dost drahý špás. Avšak důvodů dostavby arény, která byla v roce 2001 zakonzervována a připravena pro dostavbu, je hned několik. Kromě již zmíněného navýšení kapacity nad deset tisíc diváků vznikne deset nových prosklených lóží. Peníze z jejich pronájmů pak pomohou i klubové pokladně. „Zde platí jednoduchá rovnice – kdyby nebylo těchto skyboxů, nebyla by rekonstruovaná hala. To je bonus, za který získáme peníze na splácení,“ upřesnil Ondřej Heřman.

V hale vznikne i party box pro dvě stě lidí s výhledem na plochu, dále čtyři nové prostory pro fast food. Všichni návštěvníci jistě ocení také průchozí prstenec po celém obvodu haly.

Chrám pardubických hokejistů se mění před očima. Jednou z výrazných vizuálních změn ČEZ Areny je z jižní strany před hlavním vchodem obří střecha sahající až nad pokladny. Hala by měla po dostavbě pojmout minimálně 10 194 lidí. Z rozpočtu, který se pohybuje mezi 120 až 130 miliony korun, zaplatí téměř sto milionů hokejový klub.