Veřejnost mohla své podněty do akčního plánu na rok 2015 uvést přímo na radnici.
Do 11. srpna je lidé mohou také posílat e-mailem nebo doručit v písemné podobě na podatelnu magistrátu.

„Jsem ráda, že má veřejnost zájem o budoucnost města. Strategický plán je něco, co se týká každého obyvatele Pardubic, proto chceme dát všem příležitost seznámit se s tímto materiálem a říct k tomu své námitky a návrhy," uvedla primátorka Pardubic Štěpánka Fraňková.

„Jedna věc je schválení návrhové části strategického plánu. To již zastupitelé schválili. Druhou věcí je vytvoření akčního plánu na jednotlivé roky. Ten obsahuje konkrétní projekty, pomocí nichž jsou naplňovány schválené cíle stanovené ve strategickém plánu," doplnila primátorka Štěpánka Fraňková.

Návrhová část strategického plánu tematicky určuje cíle. Akční plán, který bude vznikat každý rok spolu s rozpočtem města, pak konkretizuje projekty, jež se budou daný rok realizovat.
Lidé již během veřejného projednání mohli podávat náměty a připomínky.

„Asi nejčastějším tématem byla doprava, konkrétně navýšení parkovacích míst ve městě. Ale setkali jsme se například i s dotazem na plán výměny starých kanalizací," řekla manažerka strategického plánování Blanka Doležalová.
„Své návrhy, jakým směrem by se měly Pardubice rozvíjet, mohou lidé až do 11. srpna zasílat na e-mail blanka.dolezalova@mmp.cz nebo donést na podatelnu magistrátu na Pernštýnském náměstí," doplnil Šimon Hradní z tiskového úseku radnice.