„Základní trend, ke kterému vždy patřil český konzumní chléb, to znamená směs žitné a pšeničné mouky bez jakýchkoliv dalších přísad, zůstává zachován,“ říká předseda svazu Stanislav Musil ke konzumním návykům tuzemských strávníků. „Ale podstatně se rozšiřuje směrem k cereálním výrobkům, tedy k těm, které obsahují různé částice celých zrn. Pořád tedy převažuje klasický kmínový chléb a běžné pečivo – rohlík, houska a tuková veka.“

Dny chleba pokračují ještě ve čtvrtek 24. května odborným seminářem, po němž bude vyhlášen Chléb roku 2007 jak v kategorii konzumní upečený na průmyslových linkách, tak řemeslně vyrobený v malých sériích. Do soutěže O nejlepší umělecký výrobek z pekařského těsta jsou přihlášeny čtyři výtvory. Své ceny si domů odvezou i výrobci nejlepší pekařské mouky.