Nyní již populární koupaliště najelo na prázdninový provoz a otevřeno má, pochopitelně v závislosti na počasí, denně. „V červenci a srpnu máme otevřeno od pondělí do čtvrtka od 10 do 20, v pátek od 10 do 23, v sobotu od 9 do 23 a v neděli od 9 do 20 hodin,“ potvrdila Pardubickému deníku Ludmila Ministrová, která společně se svým manželem Cihelnu už řadu let provozuje.

Návštěvníci mohou na Cihelně vyzkoušet všechna lákadla, která koupaliště nabízí. K dispozici zde jsou hned čtyři bazény – plavecký, rekreační, skokanský a dětský. Samozřejmostí je brouzdaliště pro nejmenší. Zřejmě největšími atrakcemi jsou paralelní skluzavky dlouhé 25 metrů a dva paralelní tobogány o délce 105 metrů! V rekreačním bazénu poutají největší pozornost divoký kanál, stěnový vodopád, chrliče vody či v neposlední řadě třeba vodní hříbek. Obležena lidmi jsou i tlaková okna, která nabízejí pohled do nejhlubšího bazénu na Cihelně – skokanského. Pro příjemnou relaxaci či regeneraci slouží dvě vířivé masážní vany pro pět osob. Koupaliště však mohou využívat i ortodoxní plavci.

„Není problém pronajmout plavecké dráhy v padesátimetrovém bazénu sportovním plaveckým klubům. Cena jedné dráhy je 200 korun za hodinu pro maximálně 10 osob, cena dvou drah je pak 350 korun,“ říkají Ministrovi.

Cihelna však skýtá zábavu i mimo vodní mantinely. Kromě již léta zavedeného plážového volejbalu či minigolfu přišli manželé Ministrovi pro tuto sezonu i s několika novinkami. „Jednou z nich je aerobní cvičení na trampolínkách, které je možné absolvovat každý den, pochopitelně při otevřeném koupališti. Toto cvičení je vždy od 16 do 18 hodin u minigolfu. Tou největší letošní novinkou je však nafukovací fotbálek (na snímku Luboše Jeníčka). Čtyři až pět lidí na každé straně hraje na 'podlaze' plné vody klasický fotbal s míčem,“ přiblížila nám největší novinky Ludmila Ministrová.

Pro vstup na koupaliště, tobogán a další zařízení slouží vstupní karta, kterou za dvacet korun zakoupí návštěvník v pokladně. Tato karta je však platná jen do konce této sezony. Nevyčerpané body se po sezoně zpět na peníze nepřeměňují!

Ceny za vstup

Celodenní vstupné pro dospělého vyjde na 140 korun, zlevněný vstup je po 16. hodině a stojí 50 korun. Noční koupání od 20 do 23 hodin vyjde na 30 korun. Děti do 140 cm výšky zaplatí za celodenní vstup 30 korun, od 16 hodin dvacet a od 20 hodin deset korun. Děti do jednoho metru výšky mají vstup zcela zdarma, stejně jako držitelé průkazů ZTP a TTPP. Bližší info s aktualitami najdete na stránkách www.koupalistepardubice.cz.