Zastupitelé rozhodli, že úkol pracovní skupiny s referendem neskončil, ale že bude dál řešit budoucnost městských obvodů v Pardubicích.
„Pracovní skupina se poprvé sešla už v pátek. Zjistili jsme ale, že každý politický klub má na její úlohu trochu jiný názor. My chceme tuto skupinu pověřit k další činnosti v souvislosti s členěním města na obvody," vysvětlila pohled vedení města primátorka Pardubic Štěpánka Fraňková.

Chtějí informace

Největšími příznivci členění města na části jsou dlouhodobě občanští demokraté, kteří mají v pracovní skupině rovněž svého člena, jednání se ale prý účastní spíše proto, aby měli dostatek informací. Kromě politiků jsou ve skupině i úředníci a odborníci.
„Nechceme, aby se s výsledky referenda dál pracovalo. Nikdo by neměl vykládat, co si myslí občané, kteří k referendu nepřišli," nechal se slyšet šéf oblastního sdružení ODS Jiří Janků.
„Na první schůzi se ovšem pracovní skupina shodla jen na tom, že referendum je neplatné," netají skepsi předseda zastupitelského klubu ODS Petr Klimpl.

Výsledky referenda mohly relativně uklidnit starosty jednotlivých městských obvodů, voliči totiž v sedmi městských částech existenci obvodů schvalují.
„K referendu přišlo více než 14 tisíc lidí, to je silný mandát. Věřím, že všichni budou přihlížet k výsledkům hlasování, i když referendum není kvůli účasti platné," konstatoval starosta Městského obvodu Pardubice III Vítězslav Štěpánek (ODS).