„Tyto zastávky budou v jízdním řádu označeny poznámkou zastávka na znamení. Informace o zastávce na znamení bude cestujícím sdělována také přímo ve vozidle prostřednictvím akustického hlášení a na informačních panelech uvnitř vozidla," uvedla mluvčí Dopravního podniku města Pardubic Jitka Malinská.

Jedná se například o zastávky Nadjezd Paramo, K Polabinám, Svítkov, stadion, Závodiště, zastávky v Černé u Bohdanče, Rábech, Lánech na Důlku, Sezemicích, Srchu či Svítkově. Na linkách nočního provozu číslo 98 a 99 jsou nově na znamení všechny zastávky v jízdním řádu. Cestující nyní musí před zastávkou s předstihem zmáčknout tlačítko, aby dali řidiči vědět, že chtějí na dané zastávce vystoupit.

Na zastávce pak budou vozy městské hromadné dopravy stavět vždy, když u ní budou čekat lidé. Ti nemusí to, že chtějí nastoupit, nijak signalizovat. Tímto krokem by mělo dojít ke snížení spotřeby pohonných hmot, řidiči nebudou muset zbytečně brzdit a znovu se rozjíždět. Dopravní podnik by tedy měl ušetřit.  Lada Součková