Máte v Pardubicích vilu se zahradou postavenou před rokem 1945? Chcete, aby si zahrála ve filmu a aby hostila celou řadu známých tváří, jako je například režisér Jiří Strach či herci Ivan Trojan, Jiří Dvořák a další? Tak právě nyní máte jedinečnou možnost pro to něco udělat!

„Tvůrci detektivního a tajupl〜ného příběhu, který se točí kolem Ďáblovy bible, totiž hledají zařízenou či nezařízenou vilu, jež bude mít pokud možno vstup do zahrady,“ konstatoval Evžen Báchor z Magistrátu města Pardubic.

„Z přízemí této vily by měli filmaři vytvořit fiktivní ordinaci psychologa,“ přiblížil pracovník pardubické radnice, který má za město komunikaci s tvůrci na starost.

Dva natáčecí dny

„Půjde o dva natáčecí dny mezi 24. dubnem a 5. květnem,“ upřesnil Evžen Báchor.

„Jelikož půjde o regulérní pronájem, bude samozřejmě finančně ohodnocen,“ podotkl.

První natáčecí dny stráví tvůrci televizního snímku Ďáblova lest v Kutné Hoře a v Praze. Do Pardubic poprvé dorazí 27. března a zdrží se tu do 2. dubna. „Bude se točit jak v exteriéru, tak v pardubické věznici, na policii i v budově historické radnice,“ informoval náš Deník Evžen Báchor.

„Do poloviny května mají být filmaři s natáčením hotovi. Pak je čeká několik měsíců ve střižně. Diváci České televize uvidí třídílný film zhruba za rok,“ uvedl pracovník Magistrátu města Pardubic.

Upoutat a pobavit

Námět vychází z knihy záhadologa Arnošta Vašíčka Záhada Ďáblovy bible.

„Nepůjde však o otázky jejího vzniku. Chceme natočit zajímavý detektivní příběh, který publikum upoutá a pobaví,“ upřesnil režisér Jiří Strach, který si Pardubice oblíbil už při natáčení televizního filmu Operace Silver A.